Ατλαντίδα Βίλας ξενοδοχείο Σαντορίνη παραλία Οία παραλίες στο νησί

Ελλάδα Σαντορίνη

Σχετικά με το νησί της Σαντορίνης

Καλώς ήρθατε στην μοναδική και ταυτόχρονα εντυπωσιακή Σαντορίνη, η πριγκίπισσα του Αιγαίου πελάγους. Η Σαντορίνη είναι ένα διάσημο Κυκλαδίτικο νησί με μοναδικές ομορφιές που την καθιστούν τόσο ξεχωριστή, πιστεύουμε ότι τα λόγια είναι περιττά όταν αναφερόμαστε στις ομορφιές αυτού του υπέροχου νησίου. Θήρα ή αλλίως Σαντορίνη είναι ένα σύμπλεγμα νησιών, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα των Κυκλάδων.

Είναι ένα νησί γεμάτο με αντιθέσεις και μοναδικά χαρακτηριστικά, όπου δεν μπορείτε να τα βρείτε εύκολα αυτό πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Λόγω της απερίγραπτη ομορφιά της, είναι το ιδανικό μέρος για αξέχαστες και ρομαντικές διακοπές στην Κυκλάδες, Ελλάδα.Η Σαντορίνη προσφέρει πολλά πράγματα για να κάνετε στις διακοπές σας, είτε είστε σε διακοπές οικογενειά σας, είτε σε ταξίδι με φίλους ή ακόμα και σε ταξίδι του μέλιτος, στη Σαντορίνη, μπορείτε να τα βρήτε όλα.


Η Καλντέρα του νησίου

Τι είναι η Καλντέρα...? Καλντέρα ονομάζουμε την λεκάνη που σχηματίζετε σε κυκλικό σχήμα στο κέντρο της Σαντορίνης και δημιουργήθηκε ύστερα από μια ηφαιστειακή έκρηξη. Όλες οι γύρω περιοχές αυτού του κυλώματος ονομάζονται Καλντέρα. Ορισμένοι από τους οικισμούς της Σαντορίνης που βρίσκοντε χτισμένοι πάνω στους γκρεμούς της Καλντέρας είναι οι εξής:: Οία, ημεροβίγλη, Φηρά, Φηροστεφάνη, και πολλά από τα υπόλοιπα χωρία βρήσκονται στην ακτογραμμή του νησίου μερικά από τα οποία είναι: Καμάρι, Περίσσα, Μεγαλοχώρι, Μασσαρία, Πύργος, Καρτεράδος, Βουρβούλος, Ακρωτήρι και Μονόλιθος.Λόγω της μοναδικής αρχιτεκτονικής της Σαντορίνης, πάνω στον γκρεμό βρίσκονται πολλά ξενοδοχεία της Σαντορίνης που προσφέρουν μοναδίκη θέα στο ηφαίστειο του νησίου. Τα περισσότερα από αυτά τα ξενοδοχεία είναι προσβάσημα μόνο από έναν μεγάλο αριθμό από σκαλοπατίων... (Στο Atlantida Villas στην Οία δεν θα έχετε αυτό το πρόβλημα). Στη Σαντορίνη θα βρείτε πολλά είδη ξενοδοχείων και καταλυμάτων όπως είναι ξενοδοχεία, πολυτελή ξενοδοχεία, βίλες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, παραδοσιακά σπίτια & υπόσκαφα σπίτια και πολλά άλλα ...


Οι παραλίες της Σαντορίνης

Η παραλία του Αμμουδίου:
(Πάνω στον χάρτη) - (Αμμούδι Εικόνα)
Αμούδι είναι μια θέση ακριβώς κάτω από την Οία, στους πρόποδες των απότομων βράχων 300 μέτρα από την πόλη της Οίας, είναι πρόσβασημη με αυτοκίνητο ή με τα γαιδουράκια. Η περιοχή περιλαμβάνει αρκετές ταβέρνες. Το όλο σκηνικό είναι πολύ γραφικό και λόγω του γεγονότος ότι η Οία χωριού είναι πολύ κοντά αξίζει τον κόπο να κάνετε μια επίσκεψη.

Καμάρι:
(Πάνω στον χάρτη) - (Καμάρι Εικόνα)
Ένας πίο γνωστή παραλία της Σαντορίνης είναι η παραλία του Καμάριου. Αυτή η παραλία έχει πολύ μεγάλη ακτογραμμή, με πολλά εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες, υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις αλλα και εγκαταστασείς με θαλάσσια σπόρ. Κοντά στις ακτές αυτής της παραλίας υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και βίλες.

Perissa Beach:
(Πάνω στον χάρτη) - (Περίσσα Εικόνα)
Αυτή η παραλία βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, στο ωρίο της Περίσσας. Είναι και αυτή μια μαύρη αμμώδη παραλία και όπου έχει δυμιουγηθεί από την λάβα του ηφαισείου, εκτείνεται περίπου 7 χλμ. μέχρι και τον περίβολο. Εδώ μπορείτε να βρείτε εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ και μια μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, καθώς και σχολές καταδύσεων.

Μπαξέδες (Παράδεισος):
(Πάνω στον χάρτη) - (Μπαξέδες Εικόνα)
Βρίσκεται στην βόρειο-ανατολική πλευρά του νησιού, περίπου 2,5 χλμ από το χωρίο της Οίας, ιδανικό μέρος για εκείνους που τους αρέσει η ηρεμία. Λόγω της θέσης της ακτογραμμής η εν λόγο παραλία της Οία ς επηρεάζεται από τους καλοκαίρινους βόρειους ανέμους λεγόμενους και ως "Μελτέμια".

Κόκκινη & Λευκή Παραλία:
(Πάνω στον χάρτη) - (Κόκκινη Π.) - (Λευκή Π.)
Κοντά στην περιοχή του Ακρωτηρίου, υπάρχου δύο γνωστές παραλίες της Σαντορίνης: η κόκκινη και η λευκή παραλία της Σαντορίνης. Οι παραλίες αυτές προσελκυούν πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο λόγο του κόκκινου χρώματος η οποία έχει κατά μήκος η ακτογραμμή. Η λευκή παραλία είναι καλυμμένη με μαύρη άμμο 'οπως οι περισσότερες παραλίες του νησίου, η πρόσβαση σε αυτήν την παραλία δεν είναι καθόλου εύκολη γιατί είναι περιτριγυρισμένη από μεγάλους λευκούς βράχους, η εν λόγο παραλία είναι προσβάσιμη μόνο με βάρκα.

Η παραλία του Κουλουμπού:
(Πάνω στον χάρτη) - (Κουλούμπος Εικόνα)
Ο κουλούμπος δεν είναι γνωστή παραλία για τους τουρίστες βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της Σαντορίνης στην περιοχή της Οίας. Είναι από εκείνες τις παραλίες που οι Έλληνες θέλουν να διατηρήσουν ως ένα μυστικό. Ιδανικό μέρος για όσους επιθυμούν να αποφύγουν τις πολυσύχναστες παραλίες της Σαντορίνης.

Μονόλιθος
(Πάνω στον χάρτη) - (Μονόλιθος Εικόνα)
Κοντά στην περιοχή του Καμάριου βρήσκουμε την παραλία του Μονόλιθου. Ένα μικρό μέρος της παραλίας του Μονόλιθου είναι μόνο οργανωμένο, τουριστικά εδώ μπορείτε να βρείτε εδώ μια μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια και μπαρ, καθώς και μερικά ξενοδοχεία.

Ακρωτήρι Παραλίες
(Πάνω στον χάρτη) - (Ακρωτήρι Εικόνα)
Βρίσκεται στο νότιοτερο άκρο του νησιού της Σαντορίνης, στο Ακρωτήρι όλη η ακτογραμμή του είναι μια πολύ όμορφη αρκετά ήσυχη παραλία. Καλημένη με μαύρη άμμο βρέθηκε και κιτρινωπούς ηφαιστειογενοίς βράχούς σκαλισμένα από τους ανέμους είναι ιδανική περίοχη για τους τουρίστες που επιθυμούν να αποφύγουν τις πολυσύχναστες παραλίες.
scrollup

Πάνω
Κάτω

scrolldown